13 gólos vereséget szenvedett a DVSE a világsztárokkal teletűzdelt Szolnok otthonában szerda este. A debreceniek az első negyedben jól tartották magukat, ezt követően azonban a vendéglátók esélyt sem hagytak a mieinknek az év első bajnoki találkozóján.

A múlt héten még a magyar válogatottal a debreceni Világliga selejtezőre készülő Konarik Ákos nyitotta a hazai gólok sorát. Oltean Sebastian kisvártatva válaszolt, megszerezve saját maga és a DVSE első hivatalos gólját 2021-ben. Filip Filipovics találatát a debreceni csapatkapitány, Süveges Máté egyenlítette ki, így öt perc után döntetlen volt az állás. A hátralévő három percben a szolnokiak háromszor voltak eredményesek, vendég részről pedig Takács Kristóf zárkóztatta fel csapatunkat, így az első negyed után mindössze két gól volt a listavezető előnye (5-3)

A biztató kezdést mérsékelt folytatás követte, ami az eredményen is meglátszott. A második negyedben a Dózsa négyszer is betalált, melyre eggyel sem tudott válaszolni a DVSE. Hiába próbálkoztak átlövésekkel és szabaddobásokkal a debreceniek, a Nagy Viktort helyettesítő Bányai Márk jól állt a lábán. A negyed közepén büntetőhöz jutottunk, de Krasznai Bendegúz nem tudta értékesíteni a lehetőséget. Féltávnál 9-3-ra vezettek a hazaiak.

A folytatásban sem változott a játék képe. A Szolnok listavezetőhöz méltó módon játszott és fokozatosan növelte előnyét. A DVSE derekasan küzdött és próbált közelebb zárkózni, de a rendkívül masszív és hatékony szolnoki védekezés – amely a legnagyobb különbség volt a két csapat között – miatt mindössze egy gólt sikerült szerezni Süveges Máté révén. (14-4)

(Süveges Máté két gólt szerzett.)

A záró felvonásban szintén egy debreceni gól született, négy hazai találat ellenében. Együttesünk utolsó gólját Macsi Martin szerezte akcióból. (18-5)

A 13 gól elsőre nagy különbségnek tűnik, de ha hozzátesszük, hogy a Szolnok a debrecenieknél jóval rutinosabb hazai és nemzetközi ellenfeleket is 10-12 góllal szokta hazaküldeni, talán nem is olyan csúnya az összkép. Annak fényében meg pláne, hogy a találkozó legfőbb célja a formába lendülés volt az Újpest elleni hazai bajnoki előtt.

Miroslav Bajin vezetőedző nyilatkozata:

„Jól döntöttünk, hogy előre hoztuk a Szolnok elleni mérkőzést. A srácok vissza tudtak rázódni a bajnokságba, hiszen pont egy hónapja játszottunk utoljára tétmeccset. Voltak szép momentumaink, de a védekezés még nagyon gyengén ment, ezt mindenképpen ki kell javítanunk a folytatásban. Gratulálok a Szolnoknak, de úgy érzem, összességében nekünk sincs szégyenkezni valónk.”

E.ON Férfibajnokság, a 19. fordulóból előrehozott mérkőzés
Szolnoki Dózsa–Debreceni VSE 18-5 (5-3, 4-0, 5-1, 4-1)
Gólszerzők: 
Dőry 3, Kovács G. 3, Pijetlovics 2, Konarik 2, Filipovics 2, Szeghalmi 2, Angyal, Nagy Á., Jansik D., Drasovics, ill. Süveges 2, Oltean, Takács K., Macsi M.

Folytatás szombaton délben az UVSE ellen hazai környezetben.
Hajrá DVSE!