A PannErgy-MVLC-Miskolc együttesét fogadja a Debreceni Sportuszodában a DVSE vízilabdacsapata a Benu Magyar Kupa negyeddöntőjében. A pénteken 19 óra 30 perctől megrendezésre kerülő összecsapás visszavágóját másnap rendezik Miskolcon.

Mindkét együttes a második helyen jutott tovább a selejtezőből. Miroslav Bajin együttese a KSI-t, a Szombathelyet és a Szentest is megelőzte, így a házigazda Egerrel karöltve bejutottak a legjobb nyolc közé. A miskolciak a Tatabányát öt, a Szegedet pedig kilenc góllal verték, míg a csoportdöntőn a Ferencvárossal szemben maradtak alul egy rendkívül színvonalas összecsapáson.

-Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, a Miskolc nagyon erős csapatot rakott össze az idén. Ennek ellenére mi úgy megyünk neki a találkozónak, és az egész párharcnak, hogy nyerni szeretnénk. Hazai pályán egy jó játékkal, és egy számunkra kedvező eredménnyel szerintem ez sikerülhet is, a nyomás mindenesetre a miskolciakon van, nem rajtunk. –vélekedett a kupacsata esélyeiről Miroslav Bajin vezetőedző.

A 2018-19-es szezont jól kezdték a felek, a borsodiak mind a négy bajnokijukat megnyerték eddig, míg a debreceni pólósok a nem várt tatabányai vereség után már sorozatban három győzelemnél tartanak. A két gárda a múlt héten eredetileg már találkozott volna egymással a bajnokságban, ám a debreceniek sorozatos megbetegedései miatt el kellett halasztani a mérkőzést.

–A Kaposvár elleni meccs utáni hazaúton már voltak jelei annak, hogy valami nincs rendben. Másnap reggel sorra kaptam az üzeneteket, hogy betegség miatt nem tudnak jönni a játékosok edzésre, gyakorlatilag egy-két ember kivételével mindenki rosszul lett. Még mindig nem tudjuk mi lehetett pontosan a baj, az ételmérgezést sem zárták ki az orvosok, de szerencsére most már mindenki egészséges. Bár valószínűleg sokat kivett az elmúlt két hét a fiúkból, mi ezúttal is szeretnénk a legjobbunkat nyújtani. Legutóbb a védekezésünk már helyenként egész jó volt, most is ez lehet a kulcsa a sikernek. –zárta szavait a szakember.

Az elhalasztott bajnoki mérkőzés új időpontjáról egyébként már meg is állapodtak a felek, november 21-én, azaz jövő hét szerdán 19 óra 30 perctől csapnak össze a felek a Debreceni Sportuszodában.