Nem sikerült a bravúr, kétgólos vereséget szenvedett a DVSE-Master Good a Szeged otthonában az OB1 19. fordulójában. A 9-7-es végeredmény azért is különösen fájó, mert kicsivel több koncentrációval simán el lehetett volna hozni a három pontot a Tiszavirág Uszodából.

A mérkőzés előtt a mieinknek egy nagy hiányzója volt, ugyanis Török Béla betegség miatt nem tudott Süveges Máté rendelkezésére állni.

Rémálomszerűen kezdődött a találkozó a DVSE számára: a házigazda nyolc perc elteltével 4-0-ra vezetett.

A második negyedben Somlai Tamás vette hátára a csapatot és gyors egymásutánban kétszer is bevette egykori csapatát. Sajnos azonban a Szeged lendülete sem hagyott alább, így a félidőben 6-2 állt az eredményjelzőn.

(Somlai Tamás kétszer volt eredményes. Fotó: Nagy Anita)

Hazai góllal kezdődött a második félidő, a DVSE pedig nem igazán tudott túljárni a szegedi kapus eszén. Bő négy perc elteltével Macsi Martin akcióból volt eredményes, (7-3)

A záró játékrészben aztán huszáros hajkrába kezdett a DVSE. Elsőként Macsi Patrik úszott meg és avatta fel a hazai hálóőrt, majd Korbán Richárd növelte a debreceni találatok számát. Két és fél perccel a vége előtt Macsi Martinnak köszönhetően már csak kettő volt közte, a Szeged azonban kapott egy fórt, amit értékesített. A meccs utolsó gólját csapatkapitányunk, Smitula Gergő lőtte, beállítva a 9-7-es végeredményt.

Nagyon nagy kár azért az első negyedért.

E.ON Férfi OB1 19. forduló
Szegedi VE – DVSE-Master Good 9-7 (4-0, 2-2, 1-1, 2-4)
Gólszerzők: Sánta 2, Bóbis 2, Tóth Gy.2, Vékony 2, Kardos A., ill. Macsi M. 2, Somlai 2, Macsi P., Korbán, Smitula

Süveges Máté, vezetőedző, DVSE-Master Good
„A mérkőzés elején sajnos a buszon maradtunk, melyet kegyetlenül ki is használt a Szeged az első negyedben. Sajnos túlságosan nagy előnyt adtunk ellenfelünknek, melyet aztán már nem tudtunk ledolgozni. A második félidőben azért felzárkóztunk és folyamatosan dolgoztuk le a hátrányunkat, ami a csapat erejét és azt is jelzi, hogy a srácok jól dolgoznak, jó fizikális állapotban vannak. Tanulnunk kell a hibáinkból, dolgozunk tovább.”

A DVSE-Master Good a következő szombaton újabb nagyon fontos mérkőzést játszik a közvetlen rivális Szentes ellen.

Hajrá DVSE!