Háromgólos vereséget szenvedett a DVSE vízilabdacsapa a PVSK-Mecsek Füszért ellen az OBI 3. fordulójában. A rendkívül hullámzó találkozón többször is meg volt az esélye Miroszlav Bajin együttesének a pontszerzésre, ám kulcsszituációkban rendre rossz döntéseket hoztak.

A ráúszás előtt a nyáron U15-ös Európa-bajnoki címet szerző Kis Ferencet köszöntötte a klub, az egyedi emlékplakettet Becsky István elnök adta át. A DVSE ott folytatta a játékot, ahol előző héten abbahagyta, rögtön az első támadást kivédekezték, majd a megúszást Macsi Martin pattintotta okosan a kapuba. Ezt követően is nagyon motiváltak voltak a hazaiak, két emberelőnyt is kivédekeztek, a negyed derekán pedig Macsi Martin ismét lehagyta védőjét, és szinte lemásolta első találatát. Nem tartott sokáig az előny, a vendégek is megérkeztek a mérkőzésbe, újabb két emberelőnyüket pedig már nem hibázták el, így 2-2-es döntetlennel zárult az első nyolc perc.

A behúzódó pécsi védekezés a folytatásban sem ízlett Miroszlav Bajin tanítványainak, nem tudták eljuttatni a labdát a centerig, és az átlövések sem ültek ezúttal. A PVSK tovább robogott, Kiss Kristóf és Kolozsi Marcell góljával már kettővel vezettek (2-4). Hiába törte meg Macsi Patrik a hosszú gólcsendet, Csaba Márton második találatával hamar visszaállította a különbséget. A játékrész hajrája sem a debreceniek szája íze szerint alakult, a baranyaiak még egy akciógólt tettek a közösbe, így a félidőben 6-3-as vendég vezetést mutatott az eredményjelző.

A fordulás után Fekete Gergő vette vállára csapatát, kevesebb, mint egy perc alatt fórból és centerből is eredményes volt. Nem kellett sok a DVSE-nek az egyenlítéshez sem, Macsi Patrik büntetőjével két perc alatt sikerült megszerezni az egész első félidő góltermését (6-6). Ez sem törte meg a pécsieket, két gyors góllal újra előnybe kerültek. Fekete megszerezte önmaga harmadik, csapata hetedik gólját, de a vendégeknek erre is volt válasza, Csacsovszky révén visszaállították a kétgólos differenciát (7-9).

A záró felvonásban mindkét fél komoly energiákat mozgósított védekezésben, sokáig nem tudtak egyik kapus eszén sem túljárni. Négy perccel a vége előtt Chilko Márton akcióból növelte háromra a különbséget, amivel gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. A hajdúságiak szemmel láthatóan elfáradtak a végére, melyen Rádli Rajmund és Fekete Gergő kiválása sem segített sokat. A negyedik negyedben összesen egy gól született, így végül a PVSK megérdemelten távozott három ponttal a Sportuszodából.

DEBRECENI VSE–PÉCSI VSK-MECSEK FÜSZÉRT 7–10 (2–2, 1–4, 4–3, 0–1)

Debrecen, 350 néző. V: Rubos K., Petik A.

DEBRECEN: KÓSIK– Macsi M. 2, Kovács Gábor, Vancsik, Rádli, Macsi P. 2, FEKETE G. 3
Csere: 
Zsilák, Stefanidesz, Smitula, Oltean, Telegdy, Kardos
Edző:
 Miroszlav Bajin

PÉCS: Barát – CHILKÓ 2, Horváth Zs., Kolozsi 1, Zerinváry, Rakonjac, Csacsovszky A. 1
Csere:
 Józsa (kapus), CSABA 3, Turnai A. 1, KISS K. 1, Gál D. 1, Csorba T., Aranyi
Edző:
 Lukács Gergely

Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 9/3

Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –

Kipontozódott: Rádli (21.p.)

Kiállítva (végleg, cserével): Fekete G. (29.p.)

Miroszlav Bajin: – A mérkőzés eleje úgy alakult, ahogy elterveztük, aztán elkezdtünk hibázgatni. Fiatal a csapatunk, kellene idő nekünk még, de már nincs. Elindult a bajnokság, javában zajlik. Minden pillanatban koncentrálnunk kell, sokat hibáztunk, ezeket ki kell javítani minél előbb. A saját bőrünkön tapasztaljuk meg mit jelent a tanulópénz, s ennek hamar meg kell változnia.
Lukács Gergely: – Nehéz mérkőzés volt, de erre is számítottunk. Hajtós, küzdős összecsapás volt, melyet nagyon rosszul kezdtünk, mondhatni álmoskásan. Belelendültünk a mérkőzésbe, javult a játékunk, nem adta ugyan könnyen a győzelmet a DVSE, de végül egy nagy sikert értünk el. Az akarattal elégedett vagyok, a játékkal kevésbé.

 

Ruharendelés

2019. szeptember 16. - 11:44

Szülői Értekezlet

2019. szeptember 24. - 11:53