Ismét hazai pályán szerepel a DVSE vízilabdacsapata az OBI-es bajnokság 11. fordulójában. A debreceni pólósok szombaton 19 órától a sereghajtó Kaposvárt fogadják a Debreceni Sportuszodában.

Nem a legjobban alakult eddig a DVSE idei éve, ugyanis amellett, hogy a hajdúságiakat rengeteg sérülés és betegség sújtja, mindkét fővárosi rangadójukat elveszítették az új esztendőben. Bár az Újpest és a Vasas ellen is megvolt az esélyük akár a három pont megszerzésére is, a végjátékokból mindkét alkalommal ők jöttek ki rosszabbul.

-Sajnos a múlt héten nem számíthattam sem Giorgo La Rosára, sem Stefán Vidovicsra, ráadásul Fekete Gergő is betegen vállalta a játékot. Annak ellenére, hogy tartalékosak voltunk, nagyon meg voltam elégedve a fiúk hozzáállásával, még úgy is, hogy egy teljesen új felállásban kellett játszanunk. Bár rossz százalékkal használtuk ki a fórjainkat az elején, és hamar hátrányba kerültünk, csapatként együttműködve visszajöttünk a mérkőzésbe, és kis szerencsével akár nyerhettünk is volna. Ha úgy tudunk játszani szombaton, mint a Vasas ellen legutóbb, akkor minden esélyünk meg lesz a győzelemre. –mondta Miroslav Bajin vezetőedző.

A debreceniek még így is három pont előnnyel a felsőházi rájátszást jelentő negyedik helyen állnak három pont előnnyel az UVSE előtt. Abból a szempontból viszont nincsenek könnyű helyzetben, hogy a somogyiak után a Miskolc, az OSC és a Szolnok következik, míg a közvetlen riválisoknak több ki-ki mérkőzésük is lesz. A Kaposvár eddig mélyen a várakozások alatt teljesít, az előzetesen a felsőházi rájátszásra is esélyesnek tartott alakulat jelenleg az utolsó helyen szerénykedik.

-Valószínűleg nekik is lesznek hiányzóik, de így is komoly játékerőt képviselnek, szerintem a tabellán elfoglalt helyük nem tükrözi a valós tudásukat. Legutóbb a Szolnok ellen például három negyedig nagyon jól tartották magukat, ami azt gondolom, hogy nagyon szép teljesítmény. Nekünk csak saját magunkkal kell foglalkoznunk, és azzal a mentalitással kell medencébe szállnunk, ahogy a Vasas ellen is, és akkor győzni fogunk szombaton. –zárta szavait a szakember.

Újra a győzelem útján

2019. február 02. - 20:10