Szerdán 18 órától az újonc Szeged otthonában száll medencébe a DVSE az OBI-es Vízilabda Bajnokság 4. fordulójában.

Az előző szezon egyik felsőházas csapata látogat a másodosztályból idén felkerülő, az OBI-ben eddig még nyeretlen gárdájához. Első ránézésre könnyen tűnhet országos kettesnek a találkozó, ám ez koránt sincs így. A szegediek eddig az A-csoport három toronymagas esélyesével, az FTC-vel, a Miskolccal és a Szolnokkal találkoztak, és bár nem sikerült pontot szerezniük, utóbbival kifejezetten jó mérkőzést játszottak.

A Magyar Kupában már a középmezőnybe sorolt együttesekkel találkoztak, s a Honvéd elleni hatgólos vereséget leszámítva kifejezetten jól játszottak. A Kaposvár ellen mindössze két góllal maradtak alul, míg a jó erőkből álló Vasas Plakettel 13-13-as döntetlent játszottak. Legveszélyesebb játékosaik egyértelműen az idegenlégiósaik, az ő semlegesítésük mindenképpen kulcsfontosságú lehet. A görög Angelos Foskolos és a szerb Nikola Bogdanovics összesen 15 gólt jegyeztek a három mérkőzésükön.

A DVSE egy győzelemmel és két vereséggel indította a szezont. Bár Újpesten esélyük sem volt a pontszerzésre, a Tatabánya ellen parádés játékot mutatva, magabiztos sikert arattak. Ezt követően a Pécs elleni hazai bajnokin is akadtak jó periódusai Miroszlav Bajin együttesének, ám végül a baranyaiak háromgólos győzelmet arattak a Sportuszodában. A nyáron komoly fiatalításon átesett hajdúságiak még meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtanak az idényben, nagy kérdés, hogy melyik arcukat mutatják majd szerdán Kovács Gáborék. Egy győzelemmel bebiztosíthatják helyüket az A-csoport középmezőnyében, míg egy verséggel meglehetősen rossz helyzetből várhatnák a három nagycsapattal való találkozást.

Szülői Értekezlet

2019. szeptember 24. - 11:53