Kétgólos győzelmet aratott a DVSE vízilabdacsapata az OBI alapszakaszának utolsó fordulójában. Az olimpiai- és világbajnokokkal felálló Szolnok legyőzésével Miroslav Bajin együttese a felsőházban folytatja a rájátszást.

Kósik Soma hatalmas védéseivel indult a találkozó, a debreceniek hálóőre bravúrt-bravúrra halmozott. A kezdeti bátortalan támadások után Fekete Gergő szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, sőt egy megúszást követően Dőry Farkas már kettőre növelte a fórt. A folytatásban sem lassított a DVSE, érezhetően semmit sem akartak a véletlenre bízni, és Lukas Durik góljával már 3-0-t mutatott az eredményjelző, időt is kért a Szolnok. A negyed végére felébredtek a vendégek, és Prlainovics találatával szépítettek.

Az első negyed derekán az is kiderült, hogy – az Újpest vereségével- a DVSE biztosan a felsőházban folytatja. Ennek ellenére elképesztően motiváltak voltak a hajdúságiak, extázisban védekezve még fórból sem lehetett nekik gólt dobni, ráadásul a negyed felénél Vidovics visszaállította a három egységnyi különbséget. A szép számban kilátogató nézők ezt követően sem akartak hinni a szemüknek, Dőry Farkas ugyanis újabb két gólt szerzett, így már 6-1-es előnyben voltak a cívisvárosiak. A félidőhöz közeledve Kovács Gábor is túljárt Nagy Viktor eszén, ráadásul Kósik egy ötméterest is hárított, így a nagyszünetben az egész szezon eddigi legnagyobb meglepetését szállította a DVSE.

A fordulás után Fekete szerezte meg önmaga második, csapata nyolcadik gólját, de a negyed derekára Aleksic, Prlainovics és Rasovic révén zárkózott a Szolnok (8-4). Jansik Dávid találata után már sorozatban négynél jártak a vendégek, amikor Macsi Patrik emberelőnyből megtörte a közel hétperces debreceni gólcsendet, így a záró felvonásra még mindig maradt négy a debreceni vezetésből (9-5).

Az utolsó negyedre érezhetően elfáradt a saját maga által diktált tempóban a DVSE, két újabb góllal kettőre zárkóztak a vendégek. Fejős Róbert a legjobbkor harcolt ki ötméterest, melyet négy perccel a vége előtt Fekete Gergő értékesített is (10-7). Kósik Soma második ötméteresét is megfogta, de a kipattanót Prlainovics gólra váltotta. Az utolsó percekben már nem született több gól, így a DVSE a szezon legjobb mérkőzésén 10-8-ra legyőzte a világsztárokkal felálló Szolnokot, és bejutott az OBI felsőházába.

DEBRECENI VSE–SZOLNOKI DÓZSA 10–8 (3–1, 4–0, 2–4, 1–3)

Debrecen, 250 néző. V: Berki A., Kovács Cs. Tamás

DEBRECEN: KÓSIK – KOVÁCS GÁBOR 1, Durík 1, Macsi P. 1, FEKETE G. 3, Vidovics 1, DŐRY 3
Csere: Fejős, Smitula, Macsi M., La Rosa, Zsilák, Turcsányi
Edző: Miroszlav Bajin

SZOLNOK: Nagy V. – Szatmári K., PRLAINOVICS A. 4, Angyal, Lazics, V., Bátori 1, Rasovics 1
Csere: Kis G., Jansik D. 1,Szeghalmi, Teleki, Alekszics M. 1
Edző: 
Zsivko Gocics

Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 9/2.

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/0

Kipontozódott: Smitula (19. p.), Angyal (30. p.)

Miroszlav Bajin: – Nem volt reális eredmény a mérkőzés közben a 8-1, ezt tudjuk. A kapusunk viszont bravúros teljesítményt nyújtott, s bár egy ember nem dönthet el egy mérkőzést, rengeteget tett hozzá Kósik. Jól játszottunk most, örülök, hogy sikerült a felsőházba jutni. Jöhet egy kis buli természetesen, de csak kicsi, mert még sok a dolgunk.

Zsivko Gocics: – Nagyon sok minden kavarog a fejemben így a mérkőzés után, nem tudok semmi okosat mondani. Nem sikerült most semmi, de gyakorlatilag konkrétan semmi, főleg az első félidőben. Amikor pedig összekaptuk magunkat, már késő volt. Vannak olyan dolgok, amit az én csapatomban lévő játékosok, ezen a szinten nem tehetnek meg, és erről most nem szeretnék többet beszélni.