A debreceniek mindkét együttese, a Cívis Póló VSE és a DVSE is a rájátszás utolsó két mérkőzését játszotta le a hétvégén. A CPVSE számára az érmes helyezés volt a tét a záró fordulóban a fővárosban, míg a másik együttesünk célja a szép szezonzárás volt Miskolcon.

DVSE:

A sort a DVSE együttese kezdte, amely délben ugrott elsőként medencébe a Nagykanizsa ellen. Kőrösi Dávidék legutóbb a rájátszás első játéknapján találkoztak a KVSE-vel, akkor a csere nélkül felálló debreceniek 22-9-re kaptak ki vendéglátóként. Szombaton hálistennek már hosszabb volt a kispad és ez meg is látszott a csapat játékán. Együttesünk végig magabiztos játékkal esélyt sem adott a Kanizsának. Félidőben még „csak” két góllal vezetett a DVSE, a fordulás után azonban ellépett ellenfelétől és végül magabiztos, 19-11-es győzelmet aratott. A mieink legeredményesebbje a játékos-edző Kőrösi Dávid volt 5 góllal, Dr. Orosz Tamás, Mercs Tamás és Obrad Dabovic pedig 3-3 találattal járult hozzá a sikerhez.

CPVSE:

A cívis pólósok első mérkőzésüket a PTE-PEAC ellen játszották. Az már korábban biztossá vált, hogy ettől a találkozótól függetlenül Kádár Kálmán együttese a bronzéremért játszhat majd, ennek ellenére nem vették félvállról a meccset a debreceniek – már csak azért sem, mert a rájátszás első körében 17-9-es vereséget szenvedtek a Mecsekalján. Ennek szellemében kezdte a mérkőzést a CPVSE, amely Somorjai Sebestyén góljával szerzett vezetést a második percben. A folytatás azonban kevésbé alakult jól: a pécsiek hárommal válaszoltak, a második hét perc pedig mindössze egy találatot hozott. A mieink a félidei 4-1-es hátrányból jöttek vissza a meccsbe, a záró felvonás közepén pedig már az előny is nálunk volt. A végjáték azonban a Pécsnek sikerült jobban, amely 8-6-ra győzött. Debreceni részről hárman osztoztak a gólokon: Somorjai Sebestyén 3, Dienes Balázs 2, Pataki Ábel pedig 1 találatot jegyzett.

DVSE:

Gólzáporos találkozóval búcsúzott az idénytől a DVSE OB2-es csapata a 17-20. helyről döntő rájátszás forduló második, egyben utolsó mérkőzésén a Fehérvár Vízilabda SE ellen. A végig kiélezett bajnokin együttesünk az két negyedben végig üldözte ellenfelét, a félidőt jelző dudaszó előtt három másodperccel azonban Laczkó Nándor egalizált, így 7-7 volt az állás 14 perc után. A folytatásban hol egyik, hol másik csapat vezetett, a negyedik negyed előtt azonban már kettővel vezetett a DVSE – először a meccs folyamán. Az előnyt a végén is sikerült megtartani, sőt, eggyel még megtoldani, így egy egy híján 30 gólos meccsen 16-13-ra nyertek a mieink. A 16 gólon nyolcan osztoztak, melyből Kőrösi Dávid egymaga vállalt hat találatot.

CPVSE:

Nem sokkal később a Cívis Póló is lejátszotta utolsó szezonbeli bajnokiját, az ellenfél ezúttal a Dunakanyar Waterpolo csapata volt. Ellenfelünk az első félidőben 2-2-ig tartotta a lépést a lelkesen játszó debreceniekkel szemben, akik féltávnál már 9-5-re vezettek. Fordulás után nem kis meglepetésre megváltozott a játék képe és felzárkózott a Dunakanyar, olyannyira, hogy az utolsó hét perc előtt már csak eggyel ment a CPVSE. Az utolsó szünetben Kádár Kálmán gyorsan rendezte a sorokat, melynek köszönhetően gyors egymásutánban háromszor találtak be a mieink. A végén már csak a különbség volt a kérdés. A 16-11-es végeredményt fél perccel a lefújás előtt Mihov Attila állította be, aki négy találatával az egész mezőny legeredményesebb játékosa volt.
A győzelmet követően a játékosok és a születésnapos vezetőedző, Kádár Kálmán átvehették a bronzérmeket.

(Bronzérmes a Cívis Póló VSE együttese!)

Gratulálunk mindkét csapatnak!