Közel egy hónapos szünet után Szolnokon újra a bajnoki pontokért küzdhet a DVSE vízilabdacsapata az OBI 6. fordulójában. Miroszlav Bajin együttesének nem lesz egyszerű dolga a szombaton 16 órától kezdődő találkozón, hiszen a Bajnokok Ligájában is érdekelt hazaiak eddig még veretlenek a bajnokságban.

A Ferencváros elleni hazai bajnoki után négy hete volt rendeznie a sorokat a debreceni pólósoknak. Az egy gőzelemmel és négy vereséggel rajtoló cívisvárosiak így egy mini alapozással készülhettek a folytatásra, ráadásul ez idő alatt a sérülteknek is volt idejük felépülni. Novemberben négy mérkőzés vár még Kovács Gáborékra, melyek kulcsfontosságúak lehetnek a biztos bentmaradás kiharcolásához, vagy akár a felsőházas remények életben tartásához.

A Szolnok elleni pontszerzés mindenképp bravúr kategória lenne, hiszen a Tisza-partiak eddig veretlenek a bajnokságban, ráadásul a Bajnokok Ligájában is szépen menetelnek. Idehaza eddig mind az öt találkozójukat megnyerték, így a Ferencvárossal karöltve vezetik az A-csoportot. A BL-ben is jól áll a Dózsa, hiszen három forduló után hat ponttal a negyedik helyen állnak csoportjukban, igaz, legutóbb 14-10-es vereséget szenvedtek Barcelonában.

Szombati ellenfelünk kivételesen mély játékoskerettel rendelkezik, góljaik rendszerint megoszlanak a játékosok között. Szerb idegenlégiósaik egytől-egyig világklasszisok a saját posztjukon, de Nagy Viktor a kapuban, vagy éppen a tavaly még Debrecenben játszó Dőry Farkas is kiválóan teljesítenek a szezon során. A debreceni oldalról mindenképp pozitív, hogy Kósik Soma nyaksérülése már a múlté, így várhatóan Szolnokon a legerősebb felállásban szállhat medencébe a DVSE.