Hatgólos vereséget szenvedett a DVSE-Master Good a BVSC-Zugló otthonában az OB1 10. fordulójában. Habár a hazai győzelem egy percig nem forgott kockán, csapatunk méltó ellenfele volt a fővárosiaknak és sok szép megoldással vétette észre magát a bajnokin.

Hazai oldalon Csapó Miklós hiányzott, Süveges Máté pedig továbbra sem számíthatott Török Béla, Stefanidesz Levente és Pethe István játékára.

Az Európa-kupa negyeddöntőig menetelő ellenfelünk esélyeshez méltóan kezdte a mérkőzést és rögtön az első előnyből be is talált. Bő egy perccel később érkezett a válasz a mieinktől Fülöp Bence révén, aki akcióból egalizált. Több debreceni gólnak azonban sajnos nem örülhettünk, ami pedig igazán fájó volt, hogy három perc után cserével kiállították a DVSE egyik alapemberét, Macsi Martint. A BVSC ezt rögtön kihasználta és háromszor is eredményes volt, így 4-1-es előnnyel zárta az első nyolc percet a vendéglátó.

A hazaiak lendülete nem hagyott alább a folytatásban sem és kisvártatva már hattal vezettek. A DVSE a következő két támadásból egyaránt betalált: előbb Somlai Tamás, majd Smitula Gergő értékesített egy-egy szépen megjátszott emberelőnyt. Közelebb azonban nem sikerült zárkózni, sőt, a zuglóiak két akciógólt is szereztek. Utóbbit ráadásul egy másodperccel a vége előtt helyezte el a debreceniek kapujába az olimpiai bronzérmes Pásztor Mátyás. A félidőben 9-3 állt az eredményjelzőn.

(Korbán Richárd kettőt vállalt a nyolc debreceni gólból)

Korbán Richárdnak köszönhetően debreceni góllal indult a harmadik játékrész – ez volt az első olyan alkalom, amikor a vendégek szerezték meg az első gólt a negyedben. Néhány perc múlva újabb fórt váltott gólra a nyáron Tatabányáról érkezett átlövő, több találat azonban már nem született vendég részről. Hazai oldalról ellenben igen, ráadásul nem is egy, hanem kettő. A záró játékrész előtt 12-5-re vezetett Kemény Kristóf együttese.

Az utolsó nyolc percben tovább folytatódott az egész meccsre jellemző harcos és gólra törő játék, amelyből ezúttal a DVSE játékosai jöttek ki jobban. Zsilák László találata nyitotta a negyedet, melyre kettővel válaszolt a BVSC. A végjáték viszont a mieinknek sikerült jobban, nem is akárhogyan! Kicsivel több, mint egy perccel a vége előtt Smitula Gergő akcióból talált be, az utolsó vendég támadásnál pedig Somlai Tamás avatta fel másodjára Györkét, beállítva a 14-8-as végeredményt. A záró negyeden 3-2-re sikerült megnyernünk és a Magyar Kupában elszenvedett 19-8, valamint 23-9-es vereséghez képest nem kérdés, hogy jelentős lépést tettünk előre.

E.ON Férfi OB1, 10. forduló

BVSC-Zugló – DVSE-Master Good 14-8 (4-1, 5-2, 3-2, 2-3)

Gólszerzők: Mészáros M. 4, Pásztor 2, Gyárfás 2, Irmes 2, Batizi 2, Nagy M., Tátrai ill. Somlai 2, Korbán 2, Smitula 2, Fülöp, Zsilák

Süveges Máté vezetőedző nyilatkozata:

„Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a BVSC-nek a győzelemnek. Nem olyan régen a Magyar Kupában találkoztunk egymással, akkor mindkét meccsen csúfosan alulmaradtunk, ez azért már jobban nézett ki. Azt gondolom, hogy érzékelhető fejlődés van nálunk. Sajnos megint történt egy fegyelmezetlenség részünkről a találkozó elején, hiszen már az elején elveszítettük az egyik kulcsjátékosunkat, ez pedig nem fér bele. Megyünk tovább.”

Együttesünkre két nap múlva újabb fővárosi találkozó vár, ugyanis hétfőn este nyolc órától pótolják az október végén elmaradt OSC-Újbuda elleni bajnokit.

Hajrá DVSE!

Topcsapathoz látogatunk

2021. november 26. - 15:41

Fővárosi túra 2.0

2021. november 28. - 18:31