A DVSE 12-9-es vereséget szenvedett a Budapest Honvéd otthonában. Miroslav Bajin együttese végig partiban volt az olimpiai és világbajnokokat felvonultató fővárosiak ellen.

37 másodpercet kellett várni az első Honvéd találatra, Manhercz Ádám előnygóljára azonban gyorsan válaszolt Macsi Patrik. A negyed derekán ismét megszerezte a vezetést a vendéglátó, a következő támadásnál viszont a DVSE került előnybe, amit Nagy Norbert ki is használt. Több debreceni gól viszont már nem született az első nyolc percben, a Honvéd ellenben kétszer is eredményes volt, így két gólos előnyről várta a folytatást a fővárosi együttes. (4-2)

A második negyedben három perc alatt kiegyenlítettek a debreceniek: előbb Macsi Patrik lőtt gólt büntetőből, majd testvére, Macsi Martin talált be akcióból. Ez nem törte meg a hazaiakat és zsinórban három gólt szerezve ismét elléptek a DVSE-től. A félidő utolsó gólját Macsi Patrik szerezte, aki ismét ötméteresből volt eredményes. (7-5)

Fordulás után gyors gólváltások következtek. A fővárosiak háromszor is elléptek, a debrecenieknek azonban rendszerint volt válaszuk. Macsi Patrik két, illetve Smitula Gergő egy góljával tartotta a lépést Miroslav Bajin csapata, így 10-8 állt az eredményjelzőn az utolsó negyed előtt.

A záró nyolc percben Kiss Bálint akciógólja után több, mint öt perces gólcsend következett, amit Macsi Martin találata tört meg. Az utolsó percekben többször is felzárkózhattak volna a debreceniek, de rendre kimaradtak a ziccerek, amit megbosszult az ellenfél. A találkozót az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert gólja zárta le, beállítva a 12-9-es végeredményt.

A kilenc hazai nevelésű fiatallal felálló debreceniek végig remekül tartották a ritmust a jó erőkből álló Budapest Honvéd ellen és kis szerencsével akár a pontszerzés is összejöhetett volna.

Budapesti Honvéd-Debreceni VSE 12-9 (4-2, 3-3, 3-3, 2-1)

Gólszerzők: Kiss B. 3, Hosnyánszky 3, Fejős 2, Decker Á., Illés, Manhercz Á., Gregor, ill. Macsi P. 5, Macsi M. 2, Smitula, Nagy N.

Miroslav Bajin vezetőedző nyilatkozata a mérkőzésről:

„Biztató volt a mai teljesítményünk, összességében elégedett vagyok. Egy remek játékosokkal felálló Honvéd ellen ugrottunk medencébe, a srácok azonban elhitték, hogy igenis van keresnivalónk a mérkőzésen. Az első negyedben nehezen kaptuk el a fonalat, ami meg is látszott a részeredményen, onnantól kezdve viszont végig partiban voltunk ellenfelünkkel. A védekezésünk sokkal jobban összeállt, mint a Magyar Kupában és a játék több elemében is sikerült fejlődnünk a kupamérkőzések óta. Az utolsó nyolc percben többször is megvolt a lehetőségünk szorossá tenni a találkozót, de rossz megoldásokat választottunk, ebben még nagyon sokat kell javulnunk. Ennek ellenére gratulálok a srácoknak, nagyot küzdöttek az egész mérkőzésen.”

Jön az első erőpróba!

2020. szeptember 02. - 13:37

Irány Pécs!

2020. szeptember 05. - 12:05