Meg sem tudta közelíteni a Szolnok elleni jó játékot a DVSE vízilabdacsapata, a Pannergy-MVLC Miskolc 15-5-ös győzelmet aratott a Debreceni Sportuszodában. Miroszlav Bajin együttese ezzel az A-csoport 7. helyén zárta az alapszakaszt, s 6 pontot visz az alsóházi küzdelmekre.

A ráúszást a vendégek hozták el, és rögtön az első támadásban meg is szerezték a vezetést, Misics centergóljával. A folytatásban mindkét gárda emberelőnyhöz jutott, melyeket Krijestorac, illetve Kovács használtak ki könyörtelenül (1-2). A hétközi bajnokit betegség miatt kihagyó Macsi Patrik ezt követően a kapufát találta el, melyet Vadovics egy ötméteressel büntetett. Kovács egy okos akciógóllal ugyan szépített, de az egyenlítés ezúttal sem sikerült, sőt Nagy Ádám találatával visszaállt a kétgólos differencia. A játékrész hajrája is a borsodiaknak sikerült jobban, Edoardo pontos lövésének hála 2-5-tel zárult az első nyolc perc.

A második negyedben sem lassított az MVLC, Vadovics és Nagy is akcióból volt eredményes. Fekete Gergő hozta közelebb övéit, ám hiába fogott ziccereket – többek között kettős emberhátrányban is –Kósik Soma, a DVSE nem tudott élni a lehetőséggel, rendre kimaradtak a helyzetek. A nagyszünethez közeledve már inkább a védekezésekről szólt a játék, csak Nagy tudott betalálni miskolci részről, így ötgólos vendég vezetéssel fordulhattak a felek.

Kósik bravúrokkal indult a második félidő is, a debreceni kapus eszén sem fórból, sem megúszásból nem tudtak túljárni, de a támadások továbbra is akadoztak. Több, mint öt percet kellett várni a játékrész első találatára, Milicsics törte meg a gólcsendet. Ezt követően érezhetően szerette volna lezárni a találkozót a Miskolc, így hiába szerezte meg önmaga harmadik, csapata negyedik találatát Kovács Gábor, három újabb vendég góllal a lényegi dolgok már eldőltek (4-12).

A záró felvonásban az addig kevesebbet játszók is lehetőséget kaptak, Somorjai Péter például rögtön két nagyszerű védéssel hálálta meg a bizalmat. Az MVLC igazolta, hogy nem véletlenül végzett az alapszakasz A-csoporjának harmadik helyén, végig motiváltan pólózva végül magabiztos, tízgólos győzelmet arattak az ezen a napon kissé tompán játszó hajdúságiak felett. Miroszlav Bajin tanítványai így a hetedik helyen zárták az A-csoportot, s végül hat pontot visznek magukkal az alsóházba.

DVSE – Pannergy-MVLC-Miskolc 5-15 (2-5, 1-3, 1-4, 1-3)

DVSE: Kósik – Smitula, Kovács 3, Fekete 1, Macsi P., Vancsik 1, Macsi M. csere: Somorjai – Krasznai, Stefanidesz, Zsilák, Rádli, Kardos.

edző: Miroszlav Bajin

MVLC: Mizsei – Nagy 5, Vadovics 2, Lőrincz 1, Misics 1, Milicsics 1 Sztojanovics csere: Kazsimér – Vismeg, Krijestorac, Hornyák, Edoardo 4, Hajdu.

edző: Vidumanszki László

Miroszlav Bajin: Ez a fiatal csapat nem bír el egy hét alatt három találkozót, fizikálisan és fejben is elfáradtunk. Talán a Szolnok ellen láttam azt a vízben, amit szerettem volna. Máshogy kellett volna felépíteni ezt az ciklust, ez az én felelősségem, fontos lett volna, hogy ezekből a meccsekből legalább egyet megnyerjünk. Ma sajnos nem bírtuk a tempót, de nem történt tragédia, innentől kezdve az alsóházra fókuszálunk. Célunk, hogy minél több mérkőzést nyerjünk, és magabiztosan kiharcoljuk a bentmaradást.