\"\"

A Debreceni Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület gyakorlatilag történelmének elõzményei a kilencvenes évekig nyúlnak vissza. A mai formájában 2006-tól mûködik, de igazából a 2007 õszétõl kezdõdõ volt az elsõ teljes szezon a DCPVSE életében.

A 2010/2011-es szezon elején tehát történelme elsõ OB I-es kalandjába kezdett bele a Debrecen Fujitsu (a felnõttek ezen a néven vesznek részt a bajnoki küzdelmekben).

Távlati céljaink között az utánpótlás terén a magyar vízilabdaéletben markáns nevelõegyesületté válás szerepel. A felnõtteket illetõen pedig a tartós élvonalbeli tagság elérése mellett ott egyre jobb helyezésekre törekszünk.

2010 nyarától beszélhetünk egyébként Debreceni Cívis Póló VSE-rõl. A két klub, vagyis a Cívis Póló VSE és a Debreceni Vízilabda SE közös munkába kezdett ugyanis ekkortól (gyakorlatilag egyesült a két sportszervezet).

\"\"Ugyancsak ebben az idõszakban, nem sokkal az egyesülést követõen változás történt a vezetõség és az edzõi stáb összetételében is. Ezen kívül Felügyelõ Bizottság és Szülõi Munkaközösség alakult. Éder Zsolt újfent az egyesület edzõjeként dolgozik tovább nálunk. Õ a \"\"Vidéki Bajnokságban érdekelt csapatokat viszi jelenleg (2010/2011). Mellette Kardos Sándor is az edzõi stáb tagja, õ az Országos Bajnokságban érdekelt utánpótlást edzi Gyöngyösi Andrással együtt, illetve a vezetõedzõ segítõje a felnõtt keretnél.

A klub a 2010/2011-es szezonban felnõtt OB I-es csapatot mûködtet, amelynek újoncként is a magabiztos bennmaradás, sõt, optimális esetben a középmezõny elérése a célja. Emellett három (ifi, serdülõ, gyerek) OB-s utánpótlás gárdát, valamint három Vidéki Bajnokságban szereplõ  együttest (1997-es, 1998-as és 1999-es korosztály) is versenyeztet.

A klub további céljai közé tartozik, hogy minél hamarabb megfelelõ mennyiségû edzéslehetõséghez jusson a Debreceni Sportuszodában. A vízfelület kiosztás ugyanis – bár elõnyére változott a korábbi évekhez képest – még mindig nem optimális a számunkra, és a hosszútávon történõ, folyamatos fejlõdésre képes szakmai munkához elengedhetetlen lesz, hogy például a felnõttek ne csak egyszer jussanak be egy nap az 50 m-es medencébe tréningezni, hanem napi kétszeri alkalom lehetõvé váljék számukra.

Azt mindenesetre büszkén vallhatjuk, hogy miénk az ország legnagyobb szurkolótábora. A hazai mérkõzéseinken átlagosan 800-1000 nézõ kíséri figyelemmel az eseményeket, ami közelít a teltházhoz az 1250 ülõhelyes sportlétesítményben.

\"\"

Ma benne leszünk a tévében

2008. június 10. - 3:52

Egy ide, egy oda

2008. június 10. - 3:39