Az olimpiai, világ és Európa-bajnokok egész sorát felvonultató AHID-VasasPlaket otthonába látogat a DVSE-Master Good az E.ON Férfi OB1 25. fordulójában. A két csapat decemberi összecsapásán a mieink tisztességgel helyt álltak az angyalföldiek ellen – végül 10-6-ra nyertek a vendégek – és most is ez az elvárás.

A DVSE az előző fordulóban nagy lehetőséget szalasztott el azzal, hogy hazai medencében nem sikerült legyőzni az UVSE csapatát. Süveges Máté együttese a 13-11-es vereségnek köszönhetően – miután a Szentes 9-9-es döntetlent ért el a Pécs ellen  – visszacsúszott a sereghajtó pozícióba, de még nincs minden remény veszve. Ehhez azonban emberfeletti teljesítményre lesz szükség az utolsó meccseken – ne feledjük, csapatunk két meccsel kevesebbet játszott, mint a mezőny java része.

(A csapategység komoly fegyvertény lehet a Vasas ellen. Fotó: Nagy Anita)

Következő ellenfelünk a tabella negyedik helyén álló Vasas. A játékosként olimpiai bajnok Szlobodan Nikics vezette csapat 17 győzelem és 3 döntetlen mellett mindössze négyszer kapott ki a szezonban, a legutóbbi játéknapon épp a városi rivális Ferencváros ellen szenvedett 11-5-ös vereséget.

„Több játékosomra nem tudtam számítani a héten betegség miatt, ez jelentősen megnehezítette a felkészülésünket. Akik viszont egészségesek voltak, mind becsülettel dolgoztak a héten és próbáltunk felkészülni az előttünk álló feladatra. Ez nem lesz egyszerű, de úgy gondolom, ezek a meccsek pont azok, melyeket az esélyes csapatok számára nehezebb abszolválni. Ezt láthattuk decemberben itt Debrecenben is, mikor a záró negyed előtt még eggyel mi vezettünk és csak a végén tudta behúzni a találkozót a Vasas. Akkor három negyedig jók voltunk, bízunk benne, hogy most végig ki fog tartani a lendület.” – nyilatkozta Süveges Máté, együttesünk vezetőedzője.

Az AHID-VasasPlaket – DVSE-Master Good bajnokit szombaton este hat órától játsszák a Császár-Komjádi Sportuszodában.

Mindent bele Srácok!

Szülői értekezlet

2022. március 17. - 14:01

Megfogyva bár, de törve nem

2022. március 19. - 18:41