Könnyed győzelmet aratott a Szeged együttese az OB1 hétközi fordulójában a DVSE-Master Good otthonában. A debreceniek sajnos szinte semmiféle ellenállást nem tanúsítva simán kaptak ki hat góllal a bajnokságban egyre jobb formába lendülő Tisza-partiakkal szemben.

Habár a csapatkapitány Smitula Gergőre továbbra sem számíthatott Süveges Máté, a hazaiak bizakodva várták a bajnokit és azzal a szándékkal ugrottak vízbe, hogy megszakítják a négy meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatukat. Sajnos egy újabb álommal lettünk szegényebbek.

Vendég találattal kezdődött a találkozó, de az egy gólos hátrány sikerült néhány perc alatt ledolgozni Takács Kristóf révén, aki eredményesen váltott gólra egy emberelőnyt. Erre egy perc alatt kettővel válaszolt a Szeged, így két gólos hátrányból várhatta a folytatást a vendéglátó. (1-3) 

(A lövőkedvvel nem volt gond, de sajnos kevés akadt be. Fotó: Nagy Anita)

A második nyolc percet sikerült lőtt gól nélkül lehozni, a szegediek ellenben kétszer is bevették a hazai kaput, amely tovább rontották a pontszerzési esélyeinket. (1-5)

A második félidőben három perc elteltével Korbán Richárd hozta közelebb a mieinket, de rögtön a következő támadásból kaptunk is egyet, így hamar visszaállt a négy gólos vendég vezetés. Több gól már nem esett a negyedben, hiába volt több lehetősége is a házigazdának a felzárkózásra. (2-6)

A záró játékrészben a Szeged szerezte meg az első két gólt, mellyel gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát. Török Béla egészséges bombája sovány vigasz volt, pláne, hogy az utolsó szó a vendégeké volt. 9-3-as győzelmével a Tisza-partiak őrzi a hetedik pozíciót, a DVSE pedig továbbra is keresi önmagát, pont nélkül a tabella utolsó előtti helyén.

Bízzunk benne, hogy szombaton végre meg is találja, habár a Szentes otthonában ismét egy kőkemény mérkőzés vár a debreceniekre.

E.ON férfi OB1, 6. forduló

DVSE-Master Good – Szeged 3-9 (1-3, 0-2, 1-1, 1-3)

Gólszerzők: Takács, Korbán, Török, ill. Tóth Gy. 3, Pörge 2, Horváth, Baj, Kardos, Hajdu

Süveges Máté, vezetőedző, DVSE-Master Good nyilatkozata:
„Amíg nem tudjuk értékesíteni a helyzeteinket, addig nagyon nehéz helyzetben leszünk és addig nem fogunk pontokat szerezni egyik ellenféllel szemben sem. A helyzeteink megvannak, gólra kell tudni váltani őket.”

Kósik Soma, DVSE-Master Good
„Gratulálok ellenfelünknek, megérdemelték a győzelmet ma este. Sajnos ma este semmi nem jött össze elől és ez nem az első ilyen mérkőzés. Viszont nem törünk össze, én is abszolút bízom a vezetőedzőben, a csapatban és a szakmai stábban, hiszen minden adott ahhoz, hogy eredményesek legyünk a jövőben. Nyerhető meccsek várnak ránk és biztos vagyok benne, hogy sokkal több van bennünk és ezt meg is fogjuk mutatni. Szeretnék megköszönni a lelkes szurkolótábornak a mai biztatást, köszönjük, hogy mindig itt vannak és azon vagyunk, hogy megháláljuk az ő bizalmukat is.”

Hajrá DVSE!