Kétgólos vereséget szenvedett a DVSE-Master Good együttese hazai medencében a PVSK-Mecsek Füszért ellen az E.ON Férfi OB1 harmadik fordulójában. A hazaiak védekezése nem működött rosszul, a gyenge támadójáték viszont megbosszulta magát.

Az első negyedben nagy volt a lövő kedve a csapatoknak, gólt viszont csak kettőt láthattak a debreceni nézők, akik most is remek hangulatot teremtettek a Debreceni Sportuszodába. Egy megpattanó lövéssel szerezte meg a vezetést a Pécs, melyet két másodperccel a vége előtt egyenlített ki a DVSE: Zsilák László passzát a csapatkapitány, Smitula Gergő vágta be Józsa Ottó kapujába. (1-1)

Hasonló volt a forgatókönyv a második nyolc percben, némi csavarral. Somlai Tamás egy szép előny megjátszása után vágta be a második debreceni gólt, melyet Gál egyenlített ki három perccel a vége előtt. Több gól már nem esett, így 2-2-es döntetlennel ért véget az első félidő.

Fordulás után katasztrofálisan alakult a mérkőzés a hazaiak szempontjából. A PVSK négyet rámolt be, melyre egyszer sem tudott válaszolni egyóüttesünk. Csapatunk ráadásul elvesztette két fontos játékosát, miután Macsi Patrikot cserével kiállították, Fülöp Bence pedig megkapta a harmadik hibáját. (2-6) 

(Somlai Tamás volt a DVSE legeredményesebb játékosa. Fotó: Nagy Anita)

A záró negyedben mindent egy lapra feltéve támadott a DVSE, melynek meg is lett az eredménye. A hazaiak legjobbja, Somlai Tamás kétszer is eredményes volt három perc alatt, így már csak kettő volt közte. A Pécs azonban nem tört össze és bő egy perccel a vége előtt megszerezte a hetedik találatát is. A végén még Smitula Gergő talált be előnyből, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég. A PVSK 7-5-re nyert és megszerezte első győzelmét a bajnokságban.

Süveges Máté, a DVSE-Master Good vezetőedzője:
„A védekezésünk hellyel-közzel rendben volt, bár néha ott sem voltunk elég élesek. Elől viszont nagyon gyengén ment a játék, nagyon fegyelmezetlenek voltunk, öt góllal nem lehet meccset nyerni. A következő hetekben rengeteg munka ár ránk, hiszen ez a mostani játék nem az, amit elvárunk magunktól.”

Török Viktor, a PVSK-Mecsek Füszért vezetőedzője:
„Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk és az első két negyedben ez be is igazolódott. A harmadik negyedben sikerült ellépnünk ellenfelünktől és megnyugtató előnyre tettünk szert. A záró játékrészben nem igazán értem, hogy mi történt, sikerült is bekapnunk három gólt, de szerencsére meglett a győzelem.”

E.ON Férfi OB1, 3. forduló
DVSE-Master Good – PVSK-Mecsek Füszért 5-7 (1-1, 1-1, 0-4, 3-1)
Gólszerzők: Somlai 3, Smitula 2, ill. Csorba 2, Csacsovszky, Kolozsi, Gál, Némethy, Almási

Együttesünkre most egy hónap bajnoki szünet vár, amely alatt lehet rendezni a sorokat. A DVSE-Master Good a következő mérkőzését október 24-én játssza a Tigra-ZF-Eger otthonában.

Hajrá DVSE!