Az élvonalbeli búcsút követően Kádár Kálmán váltja Süveges Mátét a DVSE-Master Good kispadján. A korábbi olimpikon vízilabdázó, a Nagyváraddal vezetőedzőként 2017-ben Euro Kupa döntőt játszó szakember megbízatása három évre szól.

Hiába várta nagy reményekkel, minőségi kerettel és több év után ismét egy tőkeerős szponzorral a szezont a DVSE-Master Good, végül csalódást keltően alakult az idény. Együttesünk az őszi fordulókban nem szerzett pontot, így egyedüliként pont nélkül várta a folytatást. A debreceniek tavasszal aztán huszáros hajrába kezdtek és az első négy bajnokijából hármat – Kaposvár, Eger, Szentes – megnyertek. A szentesiek elleni februári győzelem egyben azt is jelentette, hogy Süveges Máté együttese először az idény során elmozdult a kiesést jelentő utolsó, 14. helyről. Közvetlen riválisunk a hátralévő játéknapokon két döntetlent szerzett – Miskolc idegenben, Pécs otthon –, mellyel beérte a mieinket. Mivel a gólkülönbség 1 találattal a Szentesnek kedvezett, minimum egy pontot szereznie kellett volna az osztályozót jelentő 13. helyért a mieinknek. Ez viszont nem jött össze, így a DVSE 12 év után kiesett az élvonalból. 

(Szabó János elnök)

Nem a tervek szerint alakult az idei szezonunk, hiszen nem így vágtunk neki az évnek. Sajnálatos módon kiestünk az OB1-ből és azt gondoltam, itt az ideje a vérfrissítésnek. Nem volt egyszerű döntés, de meg kellett hoznom. Szerencsére a főszponzorunk, a Master Good csoport biztosított minket arról, hogy jövőre is támogatnak minket, így azt gondolom, bizakodva tekinthetünk a jövőbe. Elsőként a klub háza táján néztem körül. Kádár Kálmánt már régóta ismerem, tisztában vagyok azzal, milyen munkát végzett eddig is és úgy véltem, a legjobb választás ő lenne a felnőtt csapat élére.”nyilatkozta Szabó János, a DVSE elnöke.
A játékosként több, mint 340-szeres román válogatott olimpikon jelenleg a DVSE ifjúsági és serdülő, valamint OB2-es csapatának vezetőedzője. A szakember tíz éves edzői múltra tekint vissza, melynek legnagyobb eredménye az Euro Kupa döntő a Nagyvárad csapatával. A felnőttek új vezetőedzője nagy tervekkel várja a következő szezont. 

(Kádár Kálmán)

Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen lehetőséget kaptam, igyekszem élni is vele. Szeretnék bizonyítani és visszavezetni oda a DVSE-t, ahová tartozik. A cél, hogy már az első évben visszakerülnjünk az első osztályba. Úgyhogy ez az első lépcsőfok, amit át kell lépni, most ebben gondolkodunk egyelőre. Viszont a hosszabb távú terv, hogy egy stabil, nagyon erős csapatot építsünk fel.” – vélekedett a DVSE új vezetőedzője. 

(a következő szezontól Kádár Kálmán irányítja a felnőtteket)

Az együttesnél már javában zajlik a csapatépítés, az új játékosokról a tervek szerint a következő hetekben számolunk be.

Hajrá DVSE!