Elszenvedte zsinórban hatodik vereségét a bajnokságban a DVSE-Master Good. A debreceniek ezúttal Szentesről távoztak üres kézzel, elsősorban az első félidőben mutatott eredménytelen játék miatt.

Hiába fogadkozott mindenki a találkozó előtt, hogy kellő ébresztőt jelentett a Szeged elleni hazai vereség, sajnos ezúttal sem jött ki a csapat valódi tudása és ráadásul nem nüanszokon múlott a pontszerzés.

A négy meccs óta nyeretlen házigazda alaposan bekezdett és négy és fél perc elteltével már 3-0-ra vezetett. A mieink első gólját 2:16-tal a negyed vége előtt szerezte Somlai Tamás, de az utolsó találatot a hazaiak szerezték, így rögtön az első negyedben három gólos hátrányba került a DVSE. (4-1)

A folytatásban sem hagyott alább a szentesiek lövőkedve és sokszor csak Kósik Soma védései tartották meccsben az együttest. Kettőt azonban így is berámoltak szúk négy perc alatt. A következő támadásból Török Béla szépített, majd a debreceniek legeredményesebb játékosa, Somlai Tamás zárkóztatta fentebb a debrecenieket. A félidőben 8-3 állt az eredményjelzőn és pechünkre nem ide.

(Kósik Soma ötméterest is védett, mindhiába.)

A harmadik nyolc percben Macsi Patrik révén mi szereztük meg az első gólt, majd Somlai válaszolt egy hazai találatra, visszaállítva a négy gólos különbséget, Közelebb azonban nem tudtunk lépni a vendéglátóhoz. A harmadik negyedben Kósik büntetőt is fogott, de sokat ez sem javított a csapat helyzetén a hajrá előtt. (9-5)

Sajnos az utolsó negyedben sem jött össze a felzárkózás, a Szentes 3-2-re nyerte a záró játékrészt. Sovány vigasz, hogy a hatodik debreceni találatot saját nevelésű játékosunk, a mindössze 16 éves Fedac Dominic szerezte, a másik DVSE-találatot pedig Macsi Patrik szerezte fórból. 12-7-re nyert a házigazda és egy hellyel előrébb lépett, a mieink pedig továbbra is az utolsó előtti, 13. pozícióból várják a folytatást.

E.ON OB I, 7. forduló:

Metalcom-Szentes–DVSE-Master Good 12-7 (4-1, 4-2, 1-2, 3-2)

Gólszerzők: Lajkó 3, Mátyók 2, Garancsy 2, Chilkó, Hegedűs B., Pellei F., Pellei K., Kókai, illetve Somlai 3, Macsi P. 2, Török, Fedac

Süveges Máté, vezetőedző, DVSE-Master Good
„Kicsit azt érzem, hogy a mérkőzés elején a játékosok a buszon maradtak. Pontatlanul védekeztek, nem voltak a kezek a helyén és kicsit túl is gondoltuk a játékunkat. Az elején ugye mi is kihagytunk egy ötméterest, ami luxus, főleg olyan helyzetben, amiben vagyunk. Nehéz mit mondanom, mert nagyon sürgősen össze kell kapnunk magunkat, hogyha azt az eredményt szeretnénk elérni a bajnokságban, ami saját magunknak célul tűztünk ki. Az is bebizonyosodik hétről hétre, hogy bizonyos játékosoktól ettől sokkal több kell.”

Az első félidőért nagyon kár – lényegében ott ment el igazán a találkozó -, a második játékrészre azonban lehet alapozni. Csapatunk nehéz helyzetben van, de bízzunk benne, hogy egy hét múlva a Miskolc elleni „Keleti rangadón” sikerül kiköszörülni a csorbát.

Hajrá DVSE!