Három papírforma vereség után pontért, pontokért utazik a fővárosba a DVSE. A debreceniek az eddig hibátlan UVSE együtteséhez látogatnak szerdán este.

Az összecsapást eredetileg az első fordulóban rendezték volna, de a pozitív koronavírus tesztek miatt akkor el kellett halasztani a találkozót, csakúgy, mint az újpestiek második mérkőzését a Szentes ellen. A harmadik játéknapon végre be tudtak csatlakozni a bajnoki küzdelmekbe és rögtön két győzelemmel kezdett a tavalyi év meglepetéscsapata. Az akkori együttes – melyet a nyáron elhunyt háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor irányított – néhány kulcsemberét hamar elkapkodták a „nagyok”, ám a helyükre érkezők az eddig látottak alapján hamar beépültek a csapatba. A Tatabányát hazai közönség előtt 11-8-ra verték meg, az előző fordulóban pedig nem kis meglepetésre 9-7 arányban legyőzték a nyáron alaposan megerősödött Vasast, szintén a Komjádiban.

A DVSE felkészülését szintén hátráltatta a járvány, hiszen többször is naponta változott az aktuális ellenfél kiléte. Miroslav Bajin együttese múlt hét kedden még a Szolnok elleni – egy héttel előrehozott – hazai mérkőzésre készült, szerdán viszont már a bajnok FTC volt az aktuális ellenfél, idegenben. A sztárokkal teletűzdelt bajnok ellen formalitás volt a találkozó és félig-meddig már akkor az újpestiekre koncentrált a DVSE. Reméljük, jól fog sikerülni a formaidőzítés.

A mérkőzés külön pikantériája lesz, hogy – a KSI-n kívül – a mezőny két legfiatalabb csapata ugrik majd medencébe, hiszen a vendéglátónál 20, a debrecenieknél pedig 22 év az átlagéletkor.

A zárt kapus találkozó szerdán este fél nyolckor kezdődik a Komjádi Uszodában.

Hajrá DVSE!

Érvényesült a papírforma.

2020. szeptember 11. - 20:29

Elfáradtunk a végére.

2020. szeptember 17. - 7:37