A Vasas Plaket együtteséhez látogat szombaton a DVSE vízilabdacsapata. A 18 órától kezdődő találkozó mindkét gárdának élet-halál harc lesz a felsőházi rájátszás kiharcolása szempontjából.

Két héten belül másodjára térnek vissza a Komjádi Sportuszodába a debreceni pólósok, ám minden bizonnyal ezúttal győztesen hagynák el a medencét. Az Újpest elleni évnyitón sokáig jól tartotta magát Miroslav Bajin együttese, de végül három gólos vereséget szenvedtek a fővárosban. Az UVSE ezzel három pontra megközelítette a DVSE-t, ráadásul az egymás elleni eredmény is nekik kedvez, így a Vasas ellen a három pont megszerzése kulcsfontosságú lehet.

-Az előttünk álló két mérkőzés nagyon fontos lesz, hogy el tudjuk érni a saját magunk által kitűzött célokat. Azt gondolom, hogy nagyon jól sikerült a felkészülésünk, a múlt héten egy párizsi csapattal edzettünk, akik nagyon jó edzőpartnernek bizonyultak. A héten már minden ment a rendes kerékvágásban, különböző taktikai elemeket gyakoroltunk, és igyekszünk minél jobban felkészülni az ellenfélből. Szerdán pedig egy újabb edzőmeccset játszottunk a Szentessel, ami szintén jól sikerült. –foglalta össze a szombati bajnokira való felkészülést Kovács Gábor.

Október végén már találkozott egymással a két együttes az alapszakaszban, akkor a Debrecenben három gólos hazai siker született. A Vasas azóta öt pontot szorgoskodott össze, ami azt is jelenti egyben, hogy ha nem sikerül szombaton nyerniük, akkor gyakorlatilag le is mondhatnak a felsőházról.

–A kezdés meghatározhatja az egész mérkőzést, ha sikerül felpörögnünk az elején, akkor azt gondolom, hogy végig tudjuk majd uralni a találkozót. Mindenképp győzni megyünk Budapestre, sőt az előttünk álló két találkozót egyaránt szeretnénk megnyerni, de még ekkor sem csak a saját kezünkben van a sorsunk. Év elején nem volt konkrét cél megfogalmazva felénk, ennek ellenére mi magunknak azért kitűztük a nyolc közé jutást, és ezért mindent meg is fogunk tenni. –zárta szavait a csapatkapitány.

Diapolo Pótrendelés

2019. január 24. - 9:02