Elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a DVSE felnőtt csapata. A játékosok a hétfőn két medencés edzésen vettek részt, a hét további részén pedig Nyíregyházán edzenek a Világliga debreceni selejtezői miatt.

A kezdeti időszak szokás szerint az alapozásról szól, amely sok úszást és lábmunkát rejt magában. A karácsonyi plusz kilók – már akinek kevésbé szerencsés a genetikája – ledolgozása után jöhetnek majd a labdás edzések, ahol a taktika és a technika fejlesztése lesz terítéken.

Igyekeztünk kipihenni ezt a kaotikus félszezont és úgy gondolom, sikerült is. Motiváltan tértünk vissza és kezdjük el a felkészülést a folytatásra. Az első két hét az alapozásról szól, ami senkinek sem a kedvence, de ez kell ahhoz, hogy sikeresen vegyük az akadályokat a szezon második felében. Januárban több hazai meccsünk lesz, melyek mindig plusz motivációt jelentenek a csapatnak. Remélem, ezt a medencében is meg tudjuk majd mutatni és hamarosan a nézők is visszatérhetnek az uszodába.” – nyilatkozta az év első edzésén a csapat házi gólkirálya, a bajnokságban eddig 22 gólt szerző Macsi Patrik.

(Macsi Patrik góljaira nagy szükség lesz tavasszal is. Fotó: Nagy Anita)

A csapatnak sok ideje nincs a felkészülésre, hiszen január 13-án már bajnokit játszik. Az első ellenfél a listavezető Szolnok lesz, amely eddig mind a 15 mérkőzését megnyerte. Ez a találkozó remélhetőleg remek felvezetője lesz a soron következő három hazai meccsnek zsinórban az Újpest, a Honvéd és a Pécs ellen.

Örülök, hogy Szolnokon kezdünk, mert így lesz lesz időnk belerázódni a bajnoki menetelésbe a számunkra igazán fontos meccsek előtt. A felkészülésünket nem könnyíti meg, hogy a Világligát itt rendezik, de szerencsére Nyíregyházán befogadtak minket, ahol megfelelő körülmények között tudunk készülni. Este pedig itthon vár a játékosokra napi egy kondiedzés. Nagyon fontos lesz a jó bajnoki rajt, hiszen sűrű hátul a mezőny és szeretnénk elérni az idény előtt kitűzött célunkat, a bennmaradást. Sokat kell még javulnunk, még agresszívabb támadójáték kell majd, hatékony és fegyelmezett védekezés, illetve tökéletes koncentráció fejben. A srácok motiváltan tértek vissza a téli szünetről és nagy lendülettel vágtak bele a munkába. Bízok benne, hogy sikeres tavasz elé nézünk.” – fogalmazott a DVSE vezetőedzője, Miroslav Bajin.

(Miroslav Bajin vezetőedző bízik a sikeres felkészülésben. Fotó: Nagy Anita)

Együttesünk jelenleg a 14. helyen áll 2 győzelemmel és egy döntetlennel, de nem titkolt szándékuk, hogy ennél több pontot gyűjtsenek a bajnokság második felében. Az biztos, hogy a javarészt fiatalokból álló debreceniekben bőven van potenciál a fejlődéshez.

Fiatal társaság a miénk, de azt gondolom, egyre inkább összeszokunk. El kell hinniük a srácoknak, hogy igenis meg lehet nyerni akkor is egy-egy mérkőzést, ha 1-2-3 gólos hátrányban vagyunk. Néha van egy kis önbizalomhiány a csapatban, de ez szerencsére orvosolható. Fontos, hogy fejben is nagyon erősek legyünk tavasszal és akkor meglehet a bennmaradás.” – mondta a DVSE rutinos csapatkapitánya, Süveges Máté.

(Süveges Máté egy egyre összeszokottabb társaság csapatkapitánya. Fotó: Nagy Anita)

A DVSE január 13-án Szolnokon játssza az első bajnokiját. Ezt követően január 16-án az Újpestet, 23-án a Honvédot, 30-án pedig a Pécset látja vendégül Miroslav Bajin együttese. Bízunk benne, hogy már januárban sikerül minél több pontot gyűjteni! Addig is, jó munkát Srácok!

Hajrá DVSE!

Nyitvatartás

2020. december 18. - 10:57