Nem sikerült szépen búcsúzni az OB1 idei szezonjától. Miroslav Bajin együttese 6-4-es vereséget szenvedett a sereghajtó Tatabányától, így a Bányász a decemberi bajnoki után hazai környezetben is legyőzte a debrecenieket.

A felek már tét nélkül érkeztek a találkozóra, hiszen az már a kezdés előtt biztos volt, hogy a DVSE a 14., osztályozós helyen végzett, a Tatabánya pedig egy győzelemmel is maximum az utolsó előtti, kieső helyen végezhet a pontvadászatban.

Hazai góllal kezdődött az összecsapás, melyre a DVSE a negyed legvégén tudott válaszolni. Három másodperccel a vége előtt Zsilák László egyenlített akcióból, így 1-1-re álltak a csapatok nyolc perc után. (1-1)

(Zsilák László lőtte az első debreceni gólt.)

Akárcsak az első, a második negyedben is 4 perc 38 másodpercet kellett várni az első találatra, azzal a különbséggel, hogy ezt most a debreceniek szerezték: a csapatkapitány, Süveges Máté volt eredményes emberelőnyből. Szűk egy perccel a vége előtt Macsi Martin talált be fórból. Az utolsó támadásból szépített a TVSE, egy gól azonban maradt az előnyből a szünetre. (2-3)

Fordulás után egy perc alatt ledolgozta hátrányát a vendéglátó, a negyed végén pedig a vezetést is átvették. Ellépni azonban nem tudtak, hiszen Macsi Martin ötméteresével egalizált a DVSE.  (4-4)

A záró felvonásban talán a Tatabánya akarta a győzelmet. Zantleitner Tamás csapata 2-0-ra nyerte a negyedet, kialakítva a 6-4-es végeredményt. A Bányász győzelemmel búcsúzott az első osztálytól, a debreceniek pedig innentől kezdve a Nagykanizsa elleni osztályozóra fókuszálhatnak. Ennél több fog kelleni, de ezt minden bizonnyal tudják a mieink.

Miroslav Bajin vezetőedző nyilatkozata:

„Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült győzelemmel zárnunk az idényt. Ilyen lövő teljesítménnyel, mint a mai, egy ifi csapatot sem tudtunk volna megverni, nemhogy egy első osztályú ellenfelet. A Nagykanizsa ellen ennél sokkal többre lesz majd szükség, tudjuk jól.  A következő hetekben csak rájuk koncentrálunk, addigra top formában kell lennünk!”

 E.ON Férfi OB1, 30. forduló

TVSE-DVSE 6-4 (1-1, 1-2, 2-1, 2-0)

Gólszerzők: Máthé 2, Csacsovszky, Keresztúri, Korbán, Mladonicky, ill. Macsi M. 2, Süveges, Zsilák

Együttesünkre június elején vár a Nagykanizsa elleni két győzelemig tartó osztályozó. Jó munkát Srácok, veletek vagyunk!

Hajrá DVSE!

Mérkőzések látogatása

2021. április 30. - 16:33

Felhívás!

2021. május 06. - 12:26