Nem sikerült a bravúr a DVSE második csapatának az OBI/B nyitófordulójában. Katona Gáborék nagyon elrontották az első félidőt, és hiába voltak a folytatásban egyenrangú ellenfelei a Ferencvárosnak, végül öt gólos vereséget szenvedtek a fővárosban.

A találkozó elején még jól tartották magukat Kádár Kálmán tanítványai, Rózsa Bence és Katona Gábor góljaival még sikerült tartani a lépést a hazaiakkal (3-2). A negyed derekán azonban ritmust tudtak váltani a zöld-fehérek és elléptek négy góllal. Érezhetően megfogta a hajdúságiakat az első negyed zárása, s bár sikerült stabilizálni a védekezést támadásban megrekedtek a cívisvárosiak, így a nagyszünetre gyakorlatilag eldőlt a találkozó.

Jót tett a félidei fejmosás a debrecenieknek, nem adták fel, és becsülettel küzdöttek a végéig. Bár a harmadik nyolc percet még egy góllal elvesztették, a záró felvonást sikerült megnyerniük, így döntetlennel zárult a félidő. A következő fordulóban hazai pályán szerepelnek a debreceniek, szeptember 29-én 13 órától a Honvéddal találkoznak a Sportuszodában.

FTC Telekom Waterpolo – Debrecen 11-6 (6-2, 1-0, 3-2, 1-2)

OBI/B 1. forduló, FTC Uszoda Népliget

FTC gólszerzői: Turnai András Levente 3, Gál Dávid 3, Fülöp Rihárd János, Goshi Ádám Áron, Szabó II. Bence, Böröczky Marcell, Beliczay Bendegúz.

DVSE gólszerzői: Patócs Márton András 2, Katona Gábor 2, Rózsa Bence, Somorjai Sebestyén.

Gól/Akciólövés: 7/22, illetve 1/16

Gól/Emberelőnyből: 1/4, ill. 4/9

Gól Büntetőből: 1/1, ill. 0/0

Gól megúszásból: 2/2 ill, 1/1

Kádár Kálmán: Nagyon rosszul kezdtük a találkozót, és szerencsénk sem volt egy két szituációban. Ha a jövőben sikerül majd ezeket a helyzeteket a magunk javára fordítani, akkor sikeresebbek lehetünk. Bár voltak jó dolgaink, nagyon sok hibával játszottunk, amiket a következő napokban igyekszünk majd kielemezni.