A hétvégén rendezték a Férfi OB2. rájátszásának első fordulóját. A Cívis Póló VSE az 1., kiemelt csoportban Pécsett szenvedett vereséget a házigazda és a Semmelweis ellen, a DVSE pedig Nagykanizsán maradt pont nélkül a vendéglátóval, valamint az Aquatics Waterpolo-val szemben maradt alul.

A két debreceni csapat közül egyértelműen a CPVSE számára volt fontosabb a szombati játéknap, mivel Kádár Kálmán együttese az országos bajnoki címért küzdhet meg, miután megnyerte a középszakasz 1. csoportját. A rájátszás első körét Pécsett rendezték, ahol elsőként a Semmelweis gárdájával csapott össze csapatunk és szenvedett 17-13-es vereséget egy gólzáporos találkozón. A mieink legeredményesebb játékosa a hét gólig jutó Mihov Attila volt, Pataki Ábel pedig háromszor volt eredményes.

A Cívis Póló nem sokkal később a házigazda ellen javíthatott volna, de sajnos ezen a mérkőzésen sem termett babér számára. A Pécs végig vezetve, magabiztos 17-9-es győzelmet aratott. A debrecenieknél ezúttal is Mihov Attila, valamint Pataki Ábel volt a leghatékonyabb 2-2 találattal. A CPVSE a negyedik helyről várja a folytatást, melyet a Debreceni Sportuszodában rendeznek május 28-án.

(A 16 éves Pataki Ábel két meccsen öt gólt lőtt)

Nem járt sikerrel a másik debreceni OB2-es csapat, a DVSE sem. Az együttes a középszakasz 3. csoportjában a negyedik helyen végzett, így a 17.-20. helyért játszhat a rájátszásban. A meglehetősen tartalékos csapat – éppen ki tudtak állni, ugyanis hét játékos utazott el a messzi Nagykanizsára – első mérkőzésén a miskolci Aquatics ellen ugrott medencébe. Kőrösi Dávidék hiába küzdöttek hősiesen, végül nem jött össze a pontszerzés. A 18-12-es vereséggel végződő találkozón a DVSE legjobbja a hétgólos Obrad Dabovic volt.

A nap második mérkőzésén a házigazda várt a mieinkre. A Nagykanizsa esélyeshez méltó módon az első perctől kezdve magához ragadta a kezdeményezést és megérdemelten győzött 22-9-re a végére érhető módon minden erejüket felélő debreceniek ellen. A következő fordulót Székesfehérváron rendezik szintén május 28-án.

Mindent bele Srácok!